Recept voor Pasta met ‘Nduja
Ingrediënten:
– 400 g pasta (scialatelli)
– 100 g ‘Nduja
– 400 g tomatenpulp
– 40 g olijfolie
– 150 g rode uien
– 6 basilicum blaadjes
– 100 ml water (warm)
Bereiding (saus):
Om de scialatelli te bereiden met ‘Nduja, verwijder je de darm van de ‘Nduja. Doe het in een kom en druk het met een vork aan om het zachter te maken. Snijd de uien in rondjes. Laat het 6 minuten op een laag vuur sudderen in een non-stick pan met olie , voeg er 50 ml warm water aan toe. Voeg dan de gesneden stukken ‘Nduja er aan toe, verdeel het gelijkmatig. Giet het overige hete water (50 ml) en meng het met een keukenspatel zodat de ‘Nduja losgemaakt is. Voeg daarna de tomatenpulp toe en kook het geheel gedurende 15 minuten over middelmatige hitte en maak het daarna af met wat basilicumbladeren.
Pasta:
Doe een pot op het vuur met veel zout water en laat het koken. Kook de pasta 11 minuten, proef of ze goed gekookt zijn en laat het dan even afkoelen, voeg het daarna toe aan de saus. Laat dat een paar minuten liggen en voeg er daarna zout en peper aan toe.